Оператор поштового звязку

 

Серед безлічі речей, добрих або поганих, винайдених сучасним cвітoм, однією з найбільш корисних без сумніву є пошта, послуги якої надаються всій земній кулі...

Так оцінив значення пошти видатний політичний діяч, колишній прем'єр - міністра незалежної Індії Джевахарлал Неру. Адже її послугами справді користується все цивілізоване людство. I у кожної людини своя думка щодо її устрою, рівня оснащеності, оперативності i якості надання послуг — всього того, з чого складається цей величезний, справді живий організм. У кожній кpaїні пошта, а подекуди лише пошта, є повсякденним i доступним методом спілкування.
За будь - якої погоди та за будь - яких життєвих обставин пошта працювала і слугувала людям. 

   

Вимоги професії до людини

      Професія оператора поштового звязку - це професія тісного контакту з людиною, споживачем, користувачем поштових послуг. З яким настроем залишать поштове відділення Ваші споживачі, чи захочуь прийти до Вас знаву - залежить тільки від Вас. Оформити поштові відправлення, надіслати телеграму, бандероль чи посилку - це просто, якщо цьому навчитися. Значно важче всю зміну спілкуватись з людьми, які йдуть до Вас зі своїми радостями й прикрощами. 

      Приходьте на роботу завжди в охайному вигляді, в установлений розкладом час, залишайте за дверима усі свої негаразди та проблеми. Перед початком робочого дня підготуйте своє робоче місце таким чином, щоб Вам було зручно, швидко та якісно обслуговувати користувачів ( викладіть іменні речи, штампи, ручки, олівці та ін. в місцях, зручних для користування). На робочому місці оператора має бути повний асортимент поштових марок, маркованих конвертів та карток, а також товарів, що надійшли до об’єкту поштового зв’язку для реалізації у роздріб. Слідкуйте за порядком і чистотою, не допускайте розміщення на столі та бар’єрі сторонніх предметів.  Ваша усмішка, доброзичливий голос, стриманість, високий професіоналізм  - завжди стануть Вам на допомозі.

Запрошуємо на навчання

     ДНЗ "Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти" здійснює прийом учнів з професії "Оператор поштового звязку" на основі: 
- повної загальної середньої освіти  (11-и класів) з терміном навчання 1 рік.

    Навчальним планом з цієї професії передбачено вивчення: спеціальної технології, адміністративної географії, ділового українського мовлення, етики та психології ділових відносин, охорони праці, інформаційної технології, основ галузевої економіки і підприємництва.  
       До складу учнів зараховуються, як хлопці так і дівчата бажаючі отримати цю професію.  По закінченні терміну навчання учні які вдало склали кваліфікаційний іспит отримують диплом державного зразка.
            Час навчання зараховується у виробничий стаж.