Новини

 

 

«А пам’ять серце береже»

15 лютого 2018 року в ДНЗ «Запорізький ПЦПТО» було проведено відкриту виховну годину  присвячену Дню пам’яті воїнів – афганців.

 

 

Виховний захід відкрив директор центру Полухін В.Ф., який відмітив мужність і відвагу наших учнів, що брали участь у цій неоголошеній війні. Заступник директора з ВР Живиця М.А. розповів про життєві наслідки Афганської  війни.

Виховну годину підготувала класний керівник групи 235 Бондаренко А.О. Активну участь в заході взяли учні Жила Ангеліна, група 245 та Лисаков Віталій, група ЕМ 127. Вони разом провели екскурс в героїчну історію й ознайомили з передумовами афганської війни.

Лейтмотивом заходу стала думка: війна – це безумство, це невиправдана жорстокість, це найстрашніше і найбезглуздіше, що тільки є у світі. Дорогою ціною розплачувалися за все юні захисники - життям. Солдати гинули, і кожна смерть була страшною, бо безжально уривала життя у вісімнадцять, коли небо таке високе, коли промені такі сонячні, коли почуття такі ніжні й життя тільки починається…

Ведучі розповіли присутнім про героїв-військовослужбовців – земляків, які назавжди пішли з життя під час цієї чужої війни. Всі присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Поезія, що лунала в залі, розчулила кожного з присутніх та вразила до глибини душі.

Давайте ж і надалі будемо пам’ятати ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі. У спогадах, снах, думках… Вони на це заслуговують! Ми висловлюємо вдячність усім воїнам – інтернаціоналістам.

Учнівське самоврядування