Новини

Суботник до Дня довкілля

Зупинися, людино, на мить…
І відчуй , як планеті болить,
Як із серця крик вирина -
Зупинися, земля в нас одна!

   В ДНЗ «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти» з ініціативи учнівсько-козацького самоврядування розроблено план заходів, присвячених Дню довкілля. За кожною групою закріплена територія біля навчального закладу, яку учні разом з педагогічними працівниками протягом тижня прибирали, доводили до відмінного стану. Об’єм роботи був великий, тому працювали і учні, і майстри, і адміністрація, і вчителі, і техпрацівники. Ми разом прибирали сухе листя, обламки гілок, обкопували дерева, готували до посадки квіти, фарбували паркан. Всі працювали дружньо і старанно.

1

2

3

5 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

8 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 11

 

 

 

 

 

12 13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14

15 16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19  19 квітня учні та педагогічні працівники центру разом з директором Полухіним В.Ф., заступником директора Живицею М.А., майстрами виробничого навчання вийшли на прибирання території в Заводському районі. Працювали на перетині вулиць Аматорської і Фільтрової. Даний захід - ініціатива учнівського самоврядування центру. Прибирання приурочили до Дня довкілля, який цього року припадає на суботу, 21 квітня.

   У суботнику взяли участь 60 учнів різних курсів та професій, серед них майбутні електрогазозварники, електромонтери, кухарі-кондитери, лаборанти хімічного аналізу, машиністи крана металургійного виробництва. Більша частина учнів є мешканці Заводського району.
   Цю територію обрали не випадково. Тут ще кілька років тому стояли будинки барачного типу. Після їх знесення територія пустує. Накопичилось торішнє листя і побутове сміття. Голова Заводської районої адміністрації Запорізької міської ради Андрій Баєв наголосив: «Всі райони потребують дбайливого до себе ставлення. А дбайливе ставлення - це не тільки робота комунальних служб, а й особисте ставлення кожного місцевого мешканця. Велике спасибі учням Запорізького політехнічного центру професійно-технічної освіти та педагогічним працівникам за їх чуйність і небайдужість. Зараз головне завдання - привести територію в належний санітарний стан, а далі - ми працюємо з громадськими організаціями, з місцевими мешканцями, щоб створити тут гарний, доглянутий сквер. У нас є такі інструменти, як громадський бюджет, конкурс соціальних ініціатив «Ми - це місто». За допомогою цих проектів, я сподіваюся, вдасться втілити задумане в життя». Природа - це велике творіння Боже, колиска добра і краси. Треба дбати про неї і тоді вона нам відплатить сповна.

Учнівське самоврядування

20

21

22

23 24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 26

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27 28

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29 30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31 32

 

 

 

 

 

 

 

 

 

33

34

35

36