Новини

 Про День європейських мов у ДНЗ “Запорізький ПЦПТО”

   16 вересня 2019 року заступник директора з виховної роботи Живиця Михайло Аркадійович та викладач англійської мови Доценко Анна Олександрівна провели загальноучилищний захід в актовій залі ДНЗ “Запорізький ПЦПТО”, присвячений святкуванню Дня європейських мов. Метою заходу було мотивувати учнів до вивчення іноземних мов, зацікавити учнів великими перспективами, які відкриті перед сучасною молоддю в навчанні, бізнесі, подорожуванні, роботі за кордоном, якщо вони володіють іноземними мовами.

   Європейський день мов - це спосіб підтримки мовного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі. В європейських інститутах офіційно рівноправно використовуються наступні мови: англійська, болгарська, угорська, грецька, датська, ірландська, іспанська, італійська, латиська, литовська, мальтійський, німецька, нідерландська, польська, португальська, румунська, словацька, словенська, фінська, французька, чеська, шведська, естонська. Всі рішення, що приймаються офіційними органами ЄС, перекладаються на всі офіційні мови, і громадяни ЄС мають право звертатися до органів ЄС та отримувати відповідь на свої запити на будь-якій з офіційних мов.
   Європейський день мов щорічно відзначається 26 вересня. Це досить молоде свято, який було засноване тільки в 2001 році. Звичайно, воно було створене не просто так. Європейський день мов – це прекрасний привід пробудити інтерес до вивчення іноземної мови. І, схоже, таке свято було створене зовсім не даремно, адже зараз, практично кожен житель Європи розмовляє двома мовами. Тому в Європейський день мов ми вирішили розповісти більше про це свято.

 

Доценко А.О.

2