Новини

Засідання регіональної ради професійної освіти (стейкхолдерів)

   Засідання регіональної ради професійної освіти (стейкхолдерів) при облдержадміністрації відбулося під керівництвом директорки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяни Озерової. У ньому взяли участь роботодавці та керівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти, в тому числі і директор Центру Полухін Володимир Федорович. 

   За словами Тетяни Озерової, у Запорізькій області функціонують 35 закладів професійної (професійно-технічної) освіти. З них: шість вищих професійних училищ, 16 професійних ліцеїв, сім центрів професійно-технічної освіти, п’ять навчальних центрів при кримінально-виконавчих установах закритого типу та один структурний підрозділ при вищому навчальному закладі.

   Первинна професійна підготовка та професійно-технічне навчання у закладах професійної освіти області здійснюється з 87 професій за 16 напрямами господарської діяльності для шести галузей економіки.

   За підсумками обговорення питання регіональна рада ухвалила низку рішень.

   Департаменту освіти і науки облдержадміністрації з метою підвищення якості професійно-технічної освіти доручено продовжити модернізацію мережі закладів професійно-технічної освіти. Запорізькому обласному центру зайнятості, керівникам підприємствам області рекомендовано забезпечити проведення профорієнтаційної роботи серед учнів щодо можливостей здобуття ними робітничих професій.

   Керівникам закладів професійної (професійно-технічної) освіти області у 2019/20 навчальному році доручено забезпечити виконання обсягів регіонального замовлення на підготовку кваліфікованих робітничих кадрів та молодших спеціалістів у 2020 році; зміцнити навчально-матеріальну базу, використовувати новітні виробничі технології та ефективні форми навчання молоді та дорослого населення.

picture 10

picture 3

foto 1

1