Новини

Вітрила Лесиної долі

   25 лютого 2021 року українці відзначатимуть 150-річчя з дня народження видатної письменниці, казкарки, перекладачки, фольклористки Лесі Українки. На виконання УКАЗУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №32/2021 від 29 січня 2021 року "Про відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки" та з метою утвердження української мови та літератури у ДНЗ «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти» провели низку заходів, присвячених цій даті.

   Важко оцінити всі здобутки письменниці для нашої культурної спадщини.

   Напередодні відзначення річниці від дня народження Лесі Українки викладач української мови та літератури Нестеренко Наталія Миколаївна підготувала цікавий матеріал про життя і творчість письменниці, запропонувала пройти квест-кімнату «Знайома незнайомка», яка розміщена за покликанням https://www.learnis.ru/357864/. Ця квест-кімната викликала неймовірний ажіотаж серед учнів. Найспритнішими виявилися учні груп КК-140 Бацурін Олег, Бутенко Анна, Савицька Вікторія та МК-179 Булава Олена та Серова Дар'я.

   18.02.2021 року Нестеренко Наталія Миколаївна провела відкриту виховну годину «Коли дивлюсь глибоко в любі очі», присвячену найкращому почуттю в житті кожної людини, а надто письменників, - коханню. Щастя Лесі Українки в тому, що найрідніші люди завжди підтримували її, піклувалися про неї. Тридцять років вона боролося із невиліковною хворобою, і рідні люди, як могли, полегшували її страждання. Але жоден з них не міг захистити Лесю від неї самої, від її кохання. Вона любила без міри. За життя Леся воліла, щоб світ не обходило її особисте життя. Власне так і було. Все, що дійшло до нас – це поезія, згадки рідних та залишки листування. Але й з цього можна скласти цілу історію…

   А 19.02.2021 року викладач української мови та літератури Нестеренко Н.М. разом з бібліотекарем Федосенко М.М. провели засідання літературної кав’ярні «В її імені барви України». Учні-члени гуртка "Українознавці" в неформальній обстановці декламували вірші Лесі Українки, складали пазли, відповідали на питання вікторини, сворювали рекламний контент. Засідання завершилося приємними розмовами за чаєм.

Виховна година «Коли дивлюсь глибоко в любі очі»

1 2

3

4

Засідання літературної кав’ярні «В її імені барви України»

5

6

7

8

9

10