Новини

           Мітинг МИРУ!           

          27 вересня 2014 року в нашому місті відбувся мітинг в підтримку миру. Педагогічний колектив нашого училища не залишився осторонь цієї події. Ми не тільки вийшли на площу Маяковського, але й викладач англійської мови Доценко Анна Олександрівна, виступила з промовою, яка не залишила байдужим. Тому ми викладаємо її без змін та скорочень.

   

          Ми – спільнота молодих викладачів системи профтехосвіти. Сьогодні ми тут із закликами миру в нашій країні. Ми прагнемо миру!

Тільки в мирному суспільстві ми зможемо реалізувати свій професійний обов’язок: виховати й навчити молодь, допомогти їй здобути професію. Ми хочемо жити у мирній країні, щоб спокійно й плідно працювати, народжувати й виховувати власних дітей й тих хлопців та дівчат, виховання й освіту яких довірила нам держава.

Нам треба миру, а не крові! Тиші, а не зброї, спокою, а не жаху, стабільності, а не поневірянь. Тому закликаємо наших політиків, всіх тих, від кого залежить доля нашої країни, -  за всяку ціну збережіть мир! Нехай наше місто не зазнає руйнувань, лиха війни, крові, каліцтв, вбивств, руїни.

Війна народжується з тисяч маленьких кроків насильства й ненависті, а мир може вирости з тисяч кроків любові й дружби. Тільки мир – це перемога, тільки мир – це майбутнє! Як сказав поет Максим Рильський, «Нам треба миру, як води й повітря, як хліба й сонця, миру треба нам!»

 Сьогодні ми кажемо: «Ні – війні!», «ні – смерті!», «ні – вбивствам!», «ні – розбрату!», «ні – руїні, поневірянням, військовим сутичкам!». Життя – найвища цінність, війна – найбільше зло. Нікому не потрібна війна. Нехай здоровий глузд допоможе зупинити цю війну, доки вона навіки безславно не спинила нас.

       

   Ми живемо у металургійному Запорізькому краї, працюємо в системі профтехосвіти, готуємо робітничий клас для потреб держави. Усі ми – викладачі, майстри виробничого навчання й учні училища прагнемо бути корисними своєму суспільству, працювати задля його добробуту й майбутнього, але щоб втілити наші прагнення й справдити мрії й сподівання, треба мати впевненість хоча б в найголовнішому Конституційному праві – праві на життя. Гарантувати це право можна лише за умови мирного неба над головою. Тому згляньтеся на тих, кого ще можна врятувати, не потопіть їх життя у крові та стражданнях, не перетворіть на пекло. Збережіть мир!