Новини

Святковий захід, присвячений «Закликанню ВЕСНИ»

   02. 03. 2018 у ДНЗ «Запорізький ПЦПТО» відбувся святковий захід, присвячений «Закликанню ВЕСНИ».
   Наші далекі пращури уявляли весну цілком реальною особою - стрункою, веселою, заквітчаною, співучою, молодою дівчиною. Там, де вона з'являлася, все оживало, квітло, дзвеніло піснями.

   Уперше про весну наші згадували на Стрітення, тобто 15 лютого. А найзнаменнішим святом весняного періоду вважається Обретіння, що припадає на 9 березня. У давнину наші пращури цього дня святкували повернення (обертання) до рідних країв перелітних птахів.
   Першими, саме на Обретіння, коли з полів ще не зійшов сніг, повертаються в рідні краї жайворонки. Цих весняних благовісників особливо шанували в Україні.
   Справжнє настання весни традиційно пов'язували зі святом Явдохи, що припадає на 14 березня. До цього дня випікали обрядове печиво, так звані «веснянки».
   Учні першого курсу групи КК-147 професії «Кухар. Кондитер» разом з майстром виробничого навчання Залутіною Світланою Петрівною організували і провели цей прекрасний захід. Світлана Петрівна разом з учнями приготували тісто. З любов’ю сформували «Жайворонків», випікали та частували з віршами та піснями всіх бажаючих.
   На другому поверсі на великій перерві панувала святкова тепла весняна атмосфера. Учні оформили столи: прикрасили яскравими скатертинами, квітами, весняними атрибутами.

   Не зважаючи на сніжну холодну погоду, лунали пісні у виконанні учня гр.ЕМ-127 Соловйова Д., вірші та веснянки у виконанні Ярмолюк А., Донченко Л, Мун Л., закликаючи ВЕСНУ КРАСНУ.

   Символічні булки, печиво у формі квітів та «жайворонків» були дуже смачні.
   Вийшло дуже весело, яскраво та тепло, як справжньою весною!

vesna