Новини

День Цивільної оборони в Центрі

   Вся діяльність Цивільної оборони, починаючи з жовтня 1992 p., здійснюється на основі вимог та принципів «Концепції цивільної оборони України». Концепцією визначено, що: цивільна оборона України — це система спеціально утворюваних державою органів управління, сил і засобів для організації та здійснення заходів щодо забезпечення безпеки населення в разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, екологічного, природного та воєнного характеру.

    В період підготовки до Дня Цивільного захисту в Центрі пройшли бесіди на теми: «Способи оповіщення населення в надзвичайних ситуаціях», «Школа безпеки», «Моє здоров’є в моїх руках». Для учнів І-ІІІ курсів відбулася демонстрація кінострічок «Обережно, вибухонебезпечні предмети». Учні взяли участь в конкурсі малюнків на теми: «Тероризм - загроза світу», «Стережися пожежі», «Небезпечні предмети».

   29 травня керівник штабу цивільного захисту Петровський С.В. відпрацював питання оповіщення і збору з учнями та педагогічними працівниками, провів перевірку стану пожежної безпеки в навчальних кабінетах, майстернях. За сигналом оповіщення учні, педагогічні працівники, адміністрація, господарча служба Центру побудувалися в шеренгу та пішли до пункту призначення. На захід прибули представники Державної пожежної – рятувальної частини № 6, 4 корпусу, які організували показовий захід з ліквідації джерела пожежі. Викладач Дедіков І.В. взяв участь у ліквідації пожежі. Як і кожен рік голова Товариства Червоного Хреста Заводського району Ефрос О.В. розповіла усім присутнім про первинний огляд постраждалого, зупинку різних видів кровотеч, невідкладні стани, транспортування потерпілого. Практичні навички, які вона надає з питань першої медичної допомоги, дуже цікаві та спрямовані на збереження життя та здоров’я постраждалого до моменту надання кваліфікованої медичної допомоги.

Учнівське-козацьке самоврядування центру

1 4

5 8

9